Zulte Waregem mikt op de toekomst: 'Jongeren van Club en Gent overgenomen'

Zulte Waregem mikt op de toekomst: 'Jongeren van Club en Gent overgenomen'

20-06-2020 09:52
1

Bij Zulte Waregem waait een (gedeeltelijke) nieuwe wind. Francky Dury kreeg er met Davy De fauw en Timmy Simons al twee jeugdigere assistenten bij en ook in de spelerskern willen de West-Vlamingen verjongen. Daarvoor heeft het spelers weggeplukt bij Club Brugge en KAA Gent.

Dat Max De Ruyver het failliete Sporting Lokeren inruilde voor Zulte Waregem, werd vorige maand al bekendgemaakt. Nu komen daar nog eens drie youngsters bij, weet Het Laatste Nieuws. Vanuit Gent maakt Gilles Vandecandelaere de overstap. Onze negentienjarige landgenoot kan het best uit de voeten als centrale middenvelder.

Ook Club Brugge ziet twee jeugdproducten richting Gaverbeek trekken. Wout De Buyser en Robbe Gheerardyns, allebei achttien jaar, beproeven hun voetbalgeluk vanaf nu in Zuid-West-Vlaanderen. De Buyser is een linkervleugelspeler die al enkele keren uitkwam voor de U19, terwijl Gheerardyns als rechtsbuiten speelt.

In eerste instantie zal het viertal zich melden bij de B-ploeg van Zulte Waregem. In de voorbereiding zullen zij misschien de kans krijgen om zich te bewijzen ten opzichte van eindverantwoordelijke Dury.