Club moet knoop doorhakken: 'De ontdekking van De Ketelaere helpt daarbij niet'

Club moet knoop doorhakken: 'De ontdekking van De Ketelaere helpt daarbij niet'

20-06-2020 09:20
22

Club Brugge stak er het voorbije seizoen bovenuit in de Jupiler Pro League. Aangezien de uitgeroepen kampioen vastberaden is om de meeste uitblinkers langer aan boord te houden, staat geen al te ingrijpende transferzomer te wachten. De toekomst van Percy Tau is momenteel het heikelste punt.

Vorige zomer huurde Club Tau van het Engelse Brighton & Hove Albion, nadat hij eerder indruk maakte in een uitleenperiode bij Union Saint-Gilloise. De Zuid-Afrikaan leek de stap hogerop moeiteloos te verteren, want in zijn eerste wedstrijden voor Blauw-Zwart vloog hij. Nadien kende Tau echter een ferme terugslag. Die heeft Philippe Clement aan het denken gezet.

Na Nieuwjaar speelde Tau tweede viool in Brugge. 'De ontdekking van De Ketelaere als tweede spits helpt daarbij niet. Bij Philippe Clement ligt Tau sedert Nieuwjaar niet in de hoogste schuif, zoveel is duidelijk', schrijft Het Laatste Nieuws daarover. Uiteindelijk zou Tau afklokken op vier goals en acht assists in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau. Al bij al geen slechte cijfers.

Toch heerst er twijfel in de Brugse bestuurskamer. De ontwikkelingen rond Tau hangen natuurlijk ook af van de intenties van moederclub Brighton. 'In afwachting kijkt Blauw-Zwart de kat uit de boom. Tau or no Tau? Het is één van de weinige vraagstukken die deze zomer op het bureau van Vincent Mannaert en Philippe Clement liggen', besluit HLN.