UPDATE: 'Clement kan eind deze week over volledige groep beschikken'

UPDATE: 'Clement kan eind deze week over volledige groep beschikken'

20-06-2020 08:15 Laatste update: 20-06-2020 08:15
9

Club Brugge, KAA Gent en KRC Genk moeten nog even wachten op enkele van hun Afrikaanse spelers. De geplande chartervlucht kon tot op heden nog niet doorgaan. Naast het coronavirus zit ook een terroristische aanslag daar voor iets tussen.

De drie Belgische topclubs willen Simon Deli (Club Brugge), Eboué Kouassi, Pierre Desiré Zebli, Paul Onuachu (Genk) én Anderson Niangbo (Gent) via Ivoorkust en Nigeria naar België laten overvliegen, maar in dat eerste land vond er een terroristische aanslag plaats, waardoor de organisatie van een reis niet simpel is. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Verder deed het coronavirus nu pas echt haar intrede. In Ivoorkust is het aantal besmettingen de laatste dagen verdubbeld van 3000 naar 6000. Dat terwijl er nog relatief weinig getest wordt in het Afrikaanse continent. De onderhandelingen tussen Brussels Airlines en de Ivoriaanse regering over de 'voetbalvlucht' verlopen weliswaar stroef, maar aangezien het een privévlucht betreft, valt dat wellicht op te lossen.

Update: Er lijkt een oplossing in de maak voor de spelers die afgelopen week nog vast zaten. Volgens Het Laatste Nieuws wordt Deli immers eind deze week nog in Brugge verwacht. Dan moet de verdediger eerst zijn fysieke testen afleggen en kan daarna aansluiten bij de groep van Philippe Clement. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie