FC Barcelona morst met de punten tegen Sevilla

FC Barcelona morst met de punten tegen Sevilla

20-06-2020 07:28 Laatste update: 16:35
6

Sevilla heeft thuis een punt weten te pakken tegen FC Barcelona, dat zondag ingehaald kan worden door Real Madrid. Het werd 0-0 in Andalusië, waardoor Eden Hazard en Thibaut Courtois de leidersplaats weer ruiken.

Het duel tussen Barcelona (eerste) en Sevilla (derde) mag gerust een topper worden genoemd, maar het ontbrak vrijdagavond aan spektakel. Kansen werden nauwelijks gecreëerd, maar fel was de wedstrijd wel. Barcelona en Sevilla speelden op het scherpst van de snede. Met name laatstgenoemde ploeg zocht vaak het randje op.

Het was in de beginfase aftasten voor beide ploegen. Sevilla kreeg de eerste kans, maar Jules Kounde kopte in het zijnet. Het gevaar van Barcelona moest komen van Messi. Veel verder dan een schot van buiten de zestien kwam de Argentijn niet. Aan de andere kant werd De Jong niet in stelling gebracht.

Het ging ook in de tweede helft gelijk op, maar een winnaar verdiende de wedstrijd niet. Sevilla-trainer Julen Lopetegui speelde het in de slotfase op safe en haalde De Jong naar de kant voor wat meer controle. Luís Suárez had Barcelona in extremis op voorsprong moeten zetten, maar dat was hem niet gegund.

Het zijn dure punten die Barcelona in Sevilla laat liggen. Real Madrid speelt zondag uit bij Real Sociedad. Bij winst staan Barcelona en Real in punten gelijk, maar mag De Koninklijke door een beter onderling resultaat koploper noemen.