Koude douche voor hekkensluiter Norwich City: Southampton pakt de punten

Koude douche voor hekkensluiter Norwich City: Southampton pakt de punten

19-06-2020 20:55

De eerste wedstrijd na de coronahervatting is voor Norwich City uitgelopen op een complete deceptie. De doelman van Norwich City moest vrijdagavond drie keer vissen tegen Southampton, waardoor The Canaries afgetekend hekkensluiter in de Premier League blijven.

Norwich stond bij aanvang zes punten achter op nummer 17 Watford en had dus een grote slag kunnen slaan. De eerste kans was ook voor de thuisploeg, maar Josip Drmic kon zijn zenuwen niet onder controle houden. Na die sterke start van de rode lantaarndrager nam Southampton het initiatief over. Danny Ings kreeg na een half uur de grootste kans, maar trof de lat.

Kort na rust werd de ban alsnog gebroken door diezelfde Ings: de spits zocht vanaf links de verre hoek en liet Krul kansloos met zijn geplaatste schot. Niet veel later zorgde Stuart Armstrong met een verdekte schuiver voor 0-2 en was het treffen op Carrow Road beslist. The Saints kwamen geen moment meer in de problemen en liepen in de slotfase ook nog uit naar 0-3: Nathan Redmond gooide er een fraaie sleep uit en liet Krul opnieuw kansloos.

Southampton komt op 37 punten, staat voorlopig naast nummer 12 Everton en is hard op weeg naar directe handhaving. Norwich City heeft nog acht wedstrijden de tijd om boven de degradatiestreep te klimmen.