OFFICIEEL: Sportief directeur AS Monaco nu ook sportief directeur Cercle Brugge

OFFICIEEL: Sportief directeur AS Monaco nu ook sportief directeur Cercle Brugge

19-06-2020 19:01
4

AS Monaco stelde eerder deze week de 38-jarige Engelsman Paul Mitchell aan als de nieuwe sportief directeur van de club. Hij moet de Franse club weer aan successen helpen. Dat is echter niet zijn enige taak. Zo moet hij ook Cercle Brugge helpen.

Dat kondigde de Vereniging zelf aan via de officiële kanalen. "We zijn blij dat Paul Mitchell onze rangen komt vervoegen", gaf voorzitter Vincent Goemaere aan bij de aanstelling van Mitchell.

De Engelsman krijgt meteen de taak om een nieuwe trainer te vinden voor Cercle Brugge. "De voorbije weken was de sportieve cel al druk bezig met het Brugse trainersdossier", zegt Goemaere. "Die gesprekken slepen iets langer dan verwacht aan, maar we hopen dat alle partijen binnenkort de naam van de nieuwe hoofdtrainer kunnen bekendmaken. Naast het trainersdossier zitten we ook voor wat betreft de spelerskern niet stil: de komende dagen en weken hopen we ook een merkbare kwaliteitsinjectie aan de kern toevoegen. Leve Cercle", besluit hij.

Ook CEO Oleg Petrov is tevreden met de komst van Mitchell. "Na zijn succesvolle jaren bij de Red Bull-groep (waar hij ook sportief directeur was) is het voor ons een groot genoegen om Paul Mitchell in de AS Monaco en Cercle Brugge familie te verwelkomen. Paul Mitchell zal verantwoordelijk worden voor het sportieve aspect van AS Monaco en Cercle Brugge en gezien zijn ervaring in het detecteren van talent en hun ontwikkeling ben ik er dan ook van overtuigd dat zijn komst het project merkbaar zal versterken", klinkt het.