Oranje-spelers in opstand na uitspraken Derksen: 'Geen plaats voor racisme'

Oranje-spelers in opstand na uitspraken Derksen: 'Geen plaats voor racisme'

19-06-2020 17:44

Het gaat van kwaad tot erger voor Veronica Inside. Nadat een aantal sponsoren afhaakten zijn nu ook de internationals van het Nederlands elftal klaar met het programma. Zij laten zich niet meer interviewen door Veronica Inside.

Door controversiële uitspraken van Johan Derksen ligt VI onder vuur. Derksen maakte een Zwarte Pieten-grap richting rapper Akwasi. De internationals van Oranje en de Oranje Leeuwinnen zijn klaar met Veronica Inside en boycotten het programma. Aanvoerder Virgil van Dijk heeft op social media een duidelijk statement gedeeld.

'Dit is onschuldige humor? Dit is de taal van de voetbalkantine? Dit is maar een mening? Dit is soms het randje opzoeken? Lekker laten gaan joh? Nee! Dit is ver over de grens. Niet voor de eerste keer. Niet voor de tweede keer. Keer op keer op keer. Enough is enough! Wij, Oranje-internationals, laten ons niet meer interviewen door dit programma.' Het statement is door meerdere internationals van het Nederlands elftal gedeeld. 

Derksen sprak zich eerder op vrijdag in gesprek met het Algemeen Dagblad uit over de situatie. "Als je het hele programma hebt gezien, dan weet je dat wij afstand hebben genomen van het begrip racisme. Nu word je – omdat er een clipje van gemaakt is – weggezet als racist. Maar goed, de ene week ben ik homofoob, de andere week racist."