'We hebben een app met alle spelers, Guardiola is de enige die er niet in zit'

'We hebben een app met alle spelers, Guardiola is de enige die er niet in zit'

19-06-2020 12:12
1

Pep Guardiola sprak zich onlangs in felle bewoordingen uit tegen racisme en maakte diverse politieke statements. Dat roept verbazing op bij Santiago Canizares, voormalig ploeggenoot van de trainer van Manchester City in het Spaanse elftal.

Zo is Guardiola ook voorvechter van een onafhankelijk Catalonië, maar daar merkten zijn ploeggenoten in het Spaanse elftal bar weinig van. "Hij was altijd heel blij als hij werd opgeroepen en als er over politiek gesproken werd deed hij eigenlijk nooit mee", valt te lezen in Marca. "Nu is alles enorm opgeblazen en zegt hij dat hij verliefd is op Catalonië, maar toen voelde hij zich niet onprettig om voor Spanje opgeroepen te worden."

Zijn ploeggenoten van het Spaanse elftal dat in 1992 op de Olympische Spelen actief was hebben geen contact meer met de manager van Manchester City. "We hebben een groepsapp met alle spelers uit 1992, maar hij is de enige die daar niet in zit. Misschien omdat hij het nu zo druk heeft, ik begrijp dat hij misschien vaak gestresst is. Daarom wil ik dat ook niet bekritiseren, maar Luis Enrique en Abelardo zitten er wel in.."