OFFICIEEL: Geluk voor Antwerp en OHL, spelerscontracten verlengd tot 2 augustus

OFFICIEEL: Geluk voor Antwerp en OHL, spelerscontracten verlengd tot 2 augustus

Gepubliceerd: vrijdag 19 juni 2020 om 07:30vr 19-06-2020 om 07:30

Goed nieuws voor onder meer Antwerp FC en OH Leuven, want zij mogen met het oog op de beker- en promotiefinale de aflopende contracten verlengen tot en met 2 augustus. Daarover bereikten spelersvakbond Sporta en de Pro League een akkoord.

"Wij hebben onze goedkeuring gegeven voor een verlenging van de CAO tot 2 augustus", zegt Sébastien Stassin van spelersvakbond Sporta bij Sporza. "De Pro League is nu bezig met het opmaken van een document om door te sturen." In ons land was daarvoor geen wettelijk kader voorzien, maar nu kan het dus wel.

"Op die manier kunnen spelers, als ze dat willen natuurlijk, toch meespelen in de promotiefinale of de bekerfinale, of eventueel alle wedstrijden die voor 2 augustus afgewerkt worden", doelt Stassin daarmee op een eventuele afwerking van Speeldag 30 in de Jupiler Pro League. Een idee dat overigens steeds meer speelt.

Op die manier halen vooral Antwerp en OHL hun slag thuis. Zij zagen, in tegenstelling tot Club Brugge en Beerschot VA, een pak contracten aflopen. "Er waren enkele clubs die op deze maatregel hebben aangedrongen. Die clubs zullen dit zeker gebruiken. Zo zijn de onderhandelingen met de Pro League vlot verlopen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Een eerlijke oplossing?

(197 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws