UPDATE: 'Deal met Antwerp bijna rond, Verstraete is in België'

UPDATE: 'Deal met Antwerp bijna rond, Verstraete is in België'

19-06-2020 07:00 Laatste update: 13:45
55

Birger Verstraete (26) keert na één seizoen wellicht terug naar de Belgische competitie. Niemand minder dan Royal Antwerp FC staat op het punt om de centrale middenvelder weg te halen bij 1. FC Köln. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Naar verluidt zitten de onderhandelingen tussen Antwerp  en Verstraete in een afrondende fase. De middenvelder nam vorige zomer afscheid van KAA Gent voor een stap hogerop in de Bundesliga, maar nu keert hij na een rol als bankzitter wellicht al terug naar de Belgische velden. Köln betaalde maar liefst vier miljoen euro.

Bij Antwerp is trainer Ivan Leko wel fan van zijn speelstijl. De fysiek sterke middenvelder met voetballend vermogen moet The Great Old de nodige stabiliteit bezorgen op het middenveld. Dit betekent wellicht slecht nieuws voor Steven Defour. De kans dat het contract van de 32-jarige middenvelder bij de komst van Verstraete wordt verlengd, is quasi nihil.

Update: De deal tussen Antwerp en 1. FC Köln is zo goed als in kannen en kruiken. Volgens Sporza heeft Verstraete zijn medische testen al afgerond bij Antwerp en ook Het Nieuwsblad geeft aan dat Verstraete momenteel in Antwerpen is. De deal zou vrijdag nog definitief beklonken kunnen worden.