UPDATE: 'Lavia verlaat Anderlecht en tekende contract bij Manchester City'

UPDATE: 'Lavia verlaat Anderlecht en tekende contract bij Manchester City'

18-06-2020 21:10 Laatste update: 27-06-2020 10:59
78

Romeo Lavia heeft zijn vertrek bij RSC Anderlecht aangekondigd. De 16-jarige middenvelder was één van de toptalenten uit de jeugdacademie van paars-wit. Hij stond meermaals op het punt om een contract te tekenen, maar die deal sprong telkens af. Dat is nu ook definitief.

Anderlecht heeft de voorbije weken verschillende youngsters langer aan zich gebonden, zoals Marco Kana en Killian Sardella. Bij de 16-jarige Lavia is dat niet gelukt. Hij heeft via een bericht op Instagram laten weten dat zijn avontuur bij Anderlecht afgelopen is. De kans is groot dat Lavia naar Manchester City verkast.

Het is dus de ex-club van Vincent Kompany die roet in het eten gooit. Het plan van Anderlecht was immers om alle jonge toptalenten nieuwe contracten te laten tekenen. Lavia weigerde echter alle voorstellen. De voorbije weken en maanden werd zijn hoofd gek gemaakt door makelaars en buitenlandse grootmachten.

Aanvankelijk leek Liverpool met het Anderlecht-talent aan de haal te gaan, maar waarschijnlijk trekt Manchester City aan het langste eind. Vincent Kompany heeft nog geprobeerd Lavia op andere gedachten te brengen -net als zijn entourage- maar Anderlecht verliest dus één van haar grootste talenten uit de jeugdacademie.

Update: Zekerheid over de transfer naar Man City is er nog niet, maar de Nederlander Jayden Braaf heeft mogelijk de komst van Lavia al verklapt. Het jonge talent komt momenteel uit voor Manchester City en lijkt er zeker van dat Lavia richting de Citizens trekt. Op Instagram reageerde hij op het bericht van Lavia met 'Welcome bro'.

Update: Volgens Kristof Terreur van Het Laatste Nieuws heeft Lavia zijn contract bij Manchester City getekend. Volgend seizoen sluit het 16-jarige toptalent aan bij de U18 van City.