Eerste werkdag in Leuven: Er bestaat geen Team Brys, enkel een Team OHL

Eerste werkdag in Leuven: "Er bestaat geen Team Brys, enkel een Team OHL"

18-06-2020 16:28
2

De kop is eraf voor Marc Brys. Na zijn aanstelling bij Oud-Heverlee Leuven stond de ervaren trainer deze namiddag voor het eerst op het oefenveld met zijn manschappen. Die moet hij in anderhalve maand klaarstomen voor de match van het jaar: de terugwedstrijd van de promotiefinale tegen K. Beerschot V.A..

"Of het aanvoelde als een eerste schooldag? Da’s voor mij toch al lang verleden tijd", is Brys op de website van OHL zijn typische humor alvast niet verloren tijdens de coronaquarantaine. "Wij willen winnen. Simpel. Daarvoor hebben wij iedereen binnen en rond de club nodig. Respect en eerlijkheid zijn twee belangrijke aspecten in mijn omgang met spelers, stafleden en supporters."

Naar goede gewoonte werkt Brys ook in Leuven met zijn vaste staf. "Ik las links en rechts dat Team Brys is neergestreken aan Den Dreef. Er bestaat geen Team Brys, enkel een Team OHL", klinkt het. "In dat team wil ik een zekere drive brengen, een goeie vibe creëren. We zullen mekaar immers vaak en veel zien. In die ongedwongen sfeer streven we wel de perfectie na. Ik zei het eerder al: Every day is a game day. Daarvoor hebben we een zekere discipline nodig, die vanuit de groep moet komen. Dat zijn de zaken die ik met de jongens heb besproken in ons eerste contact."

Het zal niet eenvoudig zijn om te pieken naar dat ene duel tegen Beerschot, nota bene een ex-club van Brys. Op hun eerste training was de spelersgroep naar verluidt behoorlijk terughoudend. "Dat vind ik niet verkeerd", oordeelt Brys. "De spelers verkeren, net als de volledige club trouwens, in een onzekere situatie. Dat knaagt aan een mens. Komt daar nog een nieuwe trainer bij die drie assistenten meebrengt. Ik proefde ook veel goesting bij de jongens. Dat staat me zeker aan. Een aantal moesten we zelfs wat afremmen. We werken immers toe naar 2 augustus, niet naar 2 juli."