Geen geweldige Mertens, maar 'Ronaldo dribbelt geen één man voorbij'

Geen geweldige Mertens, maar 'Ronaldo dribbelt geen één man voorbij'

18-06-2020 16:16
1

Waar Matthijs de Ligt op complimenten kan rekenen ondanks de nederlaag tegen Napoli in de finale van de Coppa Italia, krijgt Cristiano Ronaldo de nodige kritiek. De Portugese ster kon het verschil niet maken voor Juventus, zag ook oud-spits Luca Toni.

"Het is een nederlaag die ook de handtekening van Cristiano Ronaldo draagt", zo oordeelt Toni in gesprek met Rai Uno. "De Portugees heeft het fysiek moeilijk en kan niet eens één tegenstander voorbij dribbelen." De voormalig Italiaans international was meer te spreken over routinier Gianluigi Buffon. "Hij was de beste man bij Juventus."

Die conclusie trekken ook de Italiaanse media, maar in het kielzog van de doelman zijn er ook voor De Ligt lovende kritieken. La Gazzetta dello Sport beloont de Nederlandse verdediger met een 6,5. 'Het werd hem niet bijzonder moeilijk gemaakt, maar hij stond er. Hij komt krachtig en resoluut over, en stond altijd goed gepositioneerd.' Alleen Buffon wordt aan Juve-zijde hoger beoordeeld met een 7,5, terwijl Ronaldo een 5 krijgt.

Il Messaggero zag dan weer dat De Ligt de bovenhand had op tegenstander Dries Mertens. 'Zeer solide', luidt het oordeel over iemand die 'met gemak keer op keer vernietigt'. 'Hij speelde Dries Mertens uit de wedstrijd met zijn enorme fysieke overwicht.' Met een 4,5 ontvangt Ronaldo het laagste cijfer.