OFFICIEEL: Chelsea haalt na Ziyech weer grote vis binnen met Werner

OFFICIEEL: Chelsea haalt na Ziyech weer grote vis binnen met Werner

18-06-2020 11:00
11

Timo Werner mag zich officieel speler van Chelsea noemen. De Duitse aanvaller (24) komt over van RB Leipzig en heeft een 'XXL-contract' getekend.

De kogel is door de kerk, meldt Chelsea donderdagochtend. The Blues betalen de minimale afkoopsom van 50 miljoen euro in het RB Leipzig-contract van Werner. De Duitse aanvaller tekent tot de zomer van 2025 en gaat tien miljoen euro per seizoen verdienen.

Werner is na Hakim Ziyech, die voor veertig miljoen euro overkomt van Ajax, de volgende topaankoop van Chelsea. Frank Lampard kan de Duitser zowel op de vleugels als in de spits zetten. Chelsea jaagt naar verluidt ook nog op Kai Havertz (Bayer Leverkusen) en Ben Chilwell (Leicester City).

Werner was ook in beeld bij Liverpool en Bayern München, maar Lampard én Petr Cech overtuigden hem voor Chelsea te kiezen. De twee spraken ook uitgebreid met zijn familie. Werner komt na afloop van het Bundesliga-seizoen, waar nog twee speelronden op het programma staan, en een korte vakantie naar Londen.

Werner is bezig aan het beste seizoen in zijn carrière met 32 goals en 13 assists in 43 optredens. De laatste vier jaar speelde hij bij RB Leipzig, dat hem op jonge leeftijd overnam van VfB Stuttgart.