Voorlopig nog geen prijs voor Juve: Napoli wint Coppa-finale na strafschoppen

17-06-2020 23:16
9

Juventus heeft de kans op de eerste prijs van het seizoen laten schieten. La Vecchia Signora verloor in de finale van de Coppa Italia na strafschoppen van Napoli. Na negentig minuten stond het 0-0.

Het scoreverloop was dan wel typisch Italiaans, de amusementswaarde lag toch best hoog. In het eerste bedrijf kreeg Napoli een aantal prima kansen om de score te openen en had het pech dat een vrije trap van Lorenzo Insigne op de paal uiteen spatte. Vlak voor rust had ook Diego Demme een open doelkans, maar de Duitser vond een excellerende Gigi Buffon op zijn weg. Verder wisten Matthijs de Ligt en zijn defensieve kompanen de poort gesloten te houden, maar de Juve-aanvallers konden hun inzet niet belonen met goals.

De tweede helft was een stuk minder attractief dan de eerste vijfenveertig minuten. Napoli bracht het enthousiasme van voor de rust niet meer en Juventus kon het initiatief in de wedstrijd nog steeds niet overnemen, waardoor een open wedstrijd ontstond die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Aangezien de wedstrijd niet verlengd werd wisten beide ploegen dat strafschoppen na negentig minuten direct zouden volgen. Na een voornamelijk voor Juve nerveuze slotfase, waarin Buffon de bal tot zijn opluchting nog een keer op de paal zag landen, draaide het uiteindelijk toch uit op penalty's.

Alex Meret, goalie van Napoli, bewees direct zijn waarde door de eerste strafschop van Paulo Dybala te keren. Omdat Alex Sandro de bal over het doel heen joeg en de strafschoppen van de Napolitanen wel in het netje verdwenen was het gat in de serie al gauw geslagen. Leonardo Bonucci en Cristiano Ronaldo scoorden nog wel voor Juve, maar het was niet genoeg om Napoli van de zege te houden. Ex-Ajacied Arek Milik benutte de beslissende strafschop en daardoor moet Juventus langer wachten op zijn eerste prijs van het seizoen. Napoli komt daarentegen met een heerlijk gevoel uit de coronastop.