Laagvlieger Mainz bijna zeker van handhaving na sensationele zege in Dortmund

Laagvlieger Mainz bijna zeker van handhaving na sensationele zege in Dortmund

17-06-2020 22:33
3

FSV Mainz heeft geweldige zaken gedaan in de strijd tegen degradatie uit de Bundesliga. Tegen alle verwachtingen in won de laagvlieger van Borussia Dortmund, waardoor handhaving op het eerste Duitse niveau nu heel dichtbij is.

Dortmund – Mainz 0-2
Met een voorsprong van drie punten op een directe degradatieplaats en een wedstrijd tegen directe concurrent Werder Bremen was Mainz er alles aan gelegen om tegen Dortmund een resultaat te halen. De nummer twee van de Bundesliga werkte daar verrassend genoeg aan mee: voor rust kon Jonathan Burkardt de 0-1 aantekenen en na rust veroorzaakte Lukasz Piszczek een penalty, die door Jean-Philippe Mateta werd afgerond: 0-2.

Dortmund, dat Bayern niet meer kan inhalen maar wel al geplaatst is voor de Champions League, was niet bij machte om het strijdende Mainz nog in de problemen te brengen. In de soms onvriendelijke slotfase hielden de bezoekers eenvoudig stand. Daardoor neemt Mainz nu definitief afstand van de degradatiezone: de voorsprong op Fortuna Düsseldorf en Werder Bremen, de nummer zestien en zeventien, is met twee wedstrijden te gaan respectievelijk vijf en zes punten. Twee punten in de laatste twee speelrondes volstaat voor Mainz om volledig zeker te zijn van handhaving.

Bayer Leverkusen – 1. FC Köln 3-1
In de strijd om de vierde plek, die aan het einde van de rit recht geeft op Champions League-voetbal, heeft Bayer Leverkusen het voorbeeld van Borussia Mönchengladbach gevolgd. Gladbach won dinsdag al met 3-0 van Wolfsburg en Leverkusen deed een dag later ook wat het moest doen. Goals van Sven Bender, Kai Havertz en Moussa Diaby waren genoeg voor een 3-1 zege op streekrivaal Köln, dat alleen via Sebastiaan Bornauw iets terug kon doen. Die Werkself staan weer vierde en hebben met nog twee wedstrijden te gaan nu één punt voor op Gladbach.

RB Leipzig - Düsseldorf 2-2
Lang leek Fortuna Düsseldorf niet te mogen hopen op een resultaat bij nummer drie Leipzig, maar in de slotfase draaide de laagvlieger het helemaal om. In de laatste vijf minuten maakten goals van Steven Skrzybski en André Hoffmann de eerdere Leipzig-treffers van Kevin Kampl en Timo Werner ongedaan. Dat punt kan wel eens cruciaal blijken te zijn voor Düsseldorf, dat door het zwaarbevochten gelijke spel zestiende staat en nu een punt meer heeft dan nummer zeventien Werder Bremen. Plek zestien geeft recht op promotie/degradatiewedstrijden, de nummer zeventien degradeert direct.

Overige wedstrijd:
Augsburg – Hoffenheim 1-3