Geen winnaar in Aston Villa - Sheffield, geldig doelpunt bezoekers niet toegekend

17-06-2020 21:03 Laatste update: 21:05
11

De eerste wedstrijd in de Premier League na de coronabreak geeft meteen voldoende stof tot napraten. Aston Villa en Sheffield United scoorden niet in Birmingham, waar de VAR meteen voor massale verontwaardiging zorgde.

Aston Villa, zonder Björn Engels, en Sheffield, met Sander Berge, begonnen met een krachtig statement door meteen na het eerste fluitsignaal te knielen voor Black Lives Matter. Nadat de bal ging rollen in Engeland, nam de thuisploeg aanvankelijk het initiatief. Hoewel de bezoekers nauwelijks van de eigen helft kwamen, werd ook Aston Villa niet echt gevaarlijk. Na de drinkpauze gooide vervolgens ook Sheffield de schroom van zich af.

The Blades, nog volop in de race voor Europees voetbal, juichten een kleine vijf minuten voor rust, toen Aston Villa-keeper Orjan Nyland met bal en al over zijn eigen doellijn stapte. Tot onbegrip van heel Engeland keurde de scheidsrechter echter geen doelpunt toe. De in Engeland toch al bekritiseerde VAR komt daarmee meteen weer onder een vergrootglas te liggen. Naar verluidt werkte het horloge van de scheidsrechter niet. Door de arbitrale blunder zochten de clubs met een 0-0 stand de kleedkamers op.

In de tweede helft waren de beste kansen voor Aston Villa. Sheffield-doelman Dean Henderson voorkwam met uitstekende reflexen doelpunten van Keinan Davis en John McGinn. Diezelfde Davis kwam ook net te laat na een voorzet van El Ghazi. Pas twintig minuten voor tijd stelde Sheffield daar wat tegenover: na een enorme fout in de Villa-defensie kon Douglas Luiz net op tijd herstellen.

Het bleef zodoende bij 0-0, waardoor de fout van de arbitrage zwaar weegt. Voor Sheffield is het duur puntenverlies in de jacht op Europees voetbal.