Schalke wint wéér niet: Frankfurt mag blijven hopen op Europa League

17-06-2020 20:28
1

Schalke 04 heeft voor het veertiende (!) Bundesliga-duel op rij niet weten te winnen. De formatie uit Gelsenkirchen, waar Benito Raman voor inviel, ging woensdagavond met 2-1 onderuit bij Eintracht Frankfurt.

Een fletse editie van Frankfurt - Schalke kwam na een klein half uur tot leven dankzij André Silva. De Portugese aanvaller, die zaterdag al twee keer scoorde tegen Hertha BSC, rondde koelbloedig af na een snelle uitbraak. De assist was van ex-STVV'er Daichi Kamada. Het was een nieuwe tegenvaller voor Schalke, dat ook na de coronastop blijft worstelen. Toen David Abraham vijf minuten na rust raak kopte uit een vrije trap leek het pleit beslecht: 2-0.

De ploeg van coach David Wagner kwam echter onverwachts terug in de wedstrijd. Weston McKennie kopte in de 59e minuut raak uit een hoekschop. Schalke zette aan in het laatste halfuur, maar in de 77e minuut kreeg Can Bozdogan zijn tweede gele kaart na stevig doorgaan. Met een man meer hield Frankfurt stand. Raman mocht nog invallen, maar de score bleef ongewijzigd: 2-1.

Frankfurt klimt door de zege over Schalke heen naar plek negen, met 41 om 39 punten. Die Adlerträger staan vier punten achter op Freiburg, dat met nog twee duels te gaan de zevende plaats in handen heeft. Die plek geeft recht op deelname aan de voorrondes van de Europa League.