UEFA heeft ook nieuws voor Belgische clubs: ‘Alles of niets in één wedstrijd’

UEFA heeft ook nieuws voor Belgische clubs: ‘Alles of niets in één wedstrijd’

17-06-2020 16:01 Laatste update: 16:05
28

De UEFA heeft bekendgemaakt dat de Champions League en Europa League in augustus hervat zullen worden. Daardoor moesten er ook aanpassingen worden aangebracht voor de Europese voorrondes van volgend seizoen.

De UEFA heeft beslist dat da voorrondes van de Champions League en Europa League uitzonderlijk worden afgewerkt in één wedstrijd in plaats van de traditionele heen- en terugmatchen. De thuisploeg wordt aangeduid via loting. Enkel de play-offs voor de Champions League zal beslist worden over twee wedstrijden.

Het zal aldus een alles of niets-strijd worden voor KAA Gent (derde voorronde Champions League), Antwerp of Charleroi (derde voorronde Europa League, afhankelijk van bekerresultaat Antwerp) en Standard (tweede voorronde ­Europa League).  De data van de voorrondes blijft hetzelfde: eind augustus.

Vervolgens zal er een interlandbreak plaatsvinden waarin de Rode Duivels in de Nations League tegen Denemarken en IJsland spelen. Midden en eind september worden de laatste twee Europese voorrondes afgewerkt. De poulefases van de Europese bekertornooien moeten daarna in zeven weken tijd worden gespeeld, van oktober tot december.