Knoop is doorgehakt: Champions League en Europa League hervatten in nieuw format

Knoop is doorgehakt: Champions League en Europa League hervatten in nieuw format

17-06-2020 15:41 Laatste update: 16:03
8

De Champions League en Europa League worden definitief in augustus uitgespeeld. Dat heeft het uitvoerend comité van de UEFA woensdag bekendgemaakt. De Europese competities worden in Lissabon afgewerkt in de vorm van minitoernooien.

Champions League
De Champions League wordt tussen 12 en 23 augustus afgemaakt, maar niet op de gebruikelijke manier: alle wedstrijden worden gespeeld in Lissabon en de kwart- en halve finales gaan niet over twee, maar één wedstrijd. De achtste finales worden vanaf 7 augustus gespeeld. Het is onduidelijk op welke locatie deze duels gaan plaatsvinden.

RB Leipzig, Atalanta Bergamo, Atlético Madrid en Paris Saint-Germain zijn al zeker van de kwartfinale. Juventus-Olympique Lyon, Manchester City-Real Madrid, Bayern München-Chelsea en FC Barcelona-Napoli worden nog gespeeld.

Europa League
In de Europa League staan alle returns in de achtste finales nog op het programma. Bij Internazionale - Getafe en Sevilla - AS Roma ging de eerste ontmoeting al niet door.

Het restant van de Europa League wordt met dezelfde opzet afgewerkt als de Champions League. Alle wedstrijden vanaf de kwartfinale vinden plaats in het Ruhrgebied, in het westen van Duitsland. Er wordt nog gesproken over de locatie van de resterende achtste finale-duels. Deze vinden plaats of in Duitsland, of in de thuisstadions. De finale van de Europa League wordt op 21 augustus in het stadion van 1. FC Köln gespeeld.