'Spelers met einde contract mogen beker- en promotiefinale dan toch spelen'

'Spelers met einde contract mogen beker- en promotiefinale dan toch spelen'

17-06-2020 08:45 Laatste update: 08:47
25

Tijdens de beker- en promotiefinale mogen er nu mogelijk toch eindecontractspelers worden ingezet. Zo nadert de Pro League akkoord met de (spelers)vakbonden in verband met de arbeidsovereenkomsten. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Zo zouden Antwerp FC, Club Brugge, OH Leuven en Beerschot VA de kans krijgen om de aflopende contracten op 30 juni aan te passen. "Een akkoord is op til en volgt deze week nog", klinkt het overtuigd bij de verschillende betrokken clubs. Eerstdaags wordt er dan ook duidelijkheid verwacht "We zijn er al voor 99 procent uit."

Vooral Antwerp en Leuven zullen hierbij opgelucht ademhalen, want zij zien verschillende spelers gratis de deur uitwandelen. Indien eindecontractspelers nog geen nieuwe club hebben, mogen zij gewoon meedoen, indien zij dat zelf wensen.

Zo mag Antwerp bijvoorbeeld hopen dat onder andere Sinan Bolat en Dino Arslanagic de bekerfinale nog meespelen. Bij Leuven zijn er maar liefst dertien spelers einde contract. Voor beide clubs komt die versoepeling dan ook als geroepen.