'PSV stuurt Luckassen weer naar Anderlecht, op één belangrijke voorwaarde'

'PSV stuurt Luckassen weer naar Anderlecht, op één belangrijke voorwaarde'

17-06-2020 08:15 Laatste update: 08:19
22

RSC Anderlecht wil Derrick Luckassen aan boord houden. Aangezien een definitieve transfer moeilijk wordt, mikt paars-wit nu op een nieuwe uitleenbeurt. Al is daar volgens Het Nieuwsblad wel een belangrijke voorwaarde aan verbonden door PSV.

De Eindhovenaren willen Luckassen eventueel wel een jaartje extra uitlenen aan Anderlecht, maar het verwacht dan wel dat de Brusselaars het loon van de verdediger voor de volle honderd procent overnemen. Dit in tegenstelling tot het voorbije voetbalseizoen, toen betaalde Anderlecht slechts vijftig procent van zijn salaris.

Indien Anderlecht hiermee akkoord gaat, staat niks een nieuw (tijdelijk) verblijf van Luckassen in het Lotto Park in de weg. PSV zal in dat geval de huidige overeenkomst met de bonkige  verdediger verlengen tot medio 2023.

Even leek Anderlecht voor een definitieve transfer te gaan, maar een bod van twee miljoen euro werd door PSV afgewezen. De Nederlandse topclub wil naar verluidt minstens drie miljoen euro vangen, maar de financiële situatie bij Anderlecht laat dat voorlopig niet toe.