'Antwerp wil mini-Play-Offs afwerken om Europese plaatsen te bepalen'

'Antwerp wil mini-Play-Offs afwerken om Europese plaatsen te bepalen'

17-06-2020 07:30
42

Mehdi Bayat (Sporting Charleroi en KBVB) vindt dat Speeldag 30 alsnog kan afgewerkt worden. Als dat kan, dan wil Royal Antwerp FC nog een stap verder gaan. Zo wil The Great Old in dat geval ook mini-Play-Offs afwerken om zo de Europese plaatsen te betwisten. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Antwerp is dan ook verbaasd over de uitspraak van Bayat, tegen wie de club nota bene al een zaak heeft aangespannen bij de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). "In welke hoedanigheid zegt Mehdi Bayat dat? Als directeur van Charleroi? Als bondsvoorzitter? Als bestuurder van de Pro League? Antwerp is altijd voorstander geweest van het afwerken van het lopende seizoen", aldus general secretary and sports Sven Jaecques.

"We zien ook dat in de meeste andere landen nog wordt gevoetbald. Als de dertigste speeldag nog kan doorgaan, zien we niet in waarom er ook geen mini-play-offs kunnen worden gespeeld. De overheid laat wedstrijden toe vanaf 1 juli. Dat zeggen we niet uit eigenbelang. We staan nu vierde, we kunnen ook nog vijfde of zesde eindigen", besluit men bij Antwerp.