UPDATE: 'Lavia ging in tegen advies van eigen entourage en Kompany'

UPDATE: 'Lavia ging in tegen advies van eigen entourage en Kompany'

17-06-2020 07:00 Laatste update: 18-06-2020 10:44
80

RSC Anderlecht krijgt een fikse dreun te verwerken op de transfermarkt, want het dreigt afscheid te moeten nemen van Roméo Lavia (16). Eén van dé speerpunten in het plan 'RSCA 20-25' gaat volgens Het Laatste Nieuws aan de slag bij Manchester City.

Nota bene de ex-club van Vincent Kompany dwarsboomt zo de toekomstplannen van Anderlecht. Het plan van paars-wit is namelijk om alle jonge toptalenten een nieuw contract voor meerdere jaren voor te schotelen. Dat wilde het ook met Lavia doen, maar de defensieve jonkie weigerde een nieuw contractvoorstel.

De voorbije weken en maanden werd Lavia het hoofd gek gemaakt door allerlei makelaars en buitenlandse grootmachten. Aanvankelijk leek Liverpool FC met het Anderlecht-talent aan de haal te gaan, maar Manchester City kon met zijn financiële slagkracht de polyvalente Lavia overtuigen. Anderlecht verliest zo één van haar grootste talenten uit de jeugdacademie.

Update: Het Laatste Nieuws weet dat Anderlecht er alles aan heeft gedaan om Lavia te behouden. Onder meer Vincent Kompany raadde het zestienjarige talent aan om te blijven. Dat deed ook de entourage van de speler, maar Lavia verkoos toch Manchester City boven Anderlecht.