Bayern München wint bij Bremen en pakt achtste landstitel op rij

16-06-2020 22:28 Laatste update: 22:34
11

Bayern München is dinsdagavond voor de achtste keer op rij kampioen van Duitsland geworden. Een 0-1 overwinning bij Werder Bremen was genoeg voor de ploeg van Hansi Flick. Goudhaantje Robert Lewandowski stelde de landstitel veilig met een goal vlak voor rust.

Werder, dat tegen degradatie strijdt, liet zich niet de kaas van het brood eten en gaf in het eerste half uur veel tegenstand. Toch wist Bayern de ban te breken. Lewandowski ontsnapte een minuut voor de rust aan zijn bewakers, nam de bal op de borst en en schoot beheerst binnen: 0-1.

De 0-2 viel tien minuten na rust, maar werd vanwege buitenspel afgekeurd. Het oppermachtige Bayern had nog maar weinig te vrezen van Werder, dat geen gevaar meer stichtte. De bezoekers moesten de wedstrijd wel afmaken met tien man. Alphonso Davies ontsnapte in de eerste helft aan rood, maar moest tien minuten voor tijd alsnog inrukken. Hij kreeg twee keer geel. Manuel Neuer voorkwam in de blessuretijd nog de gelijkmaker van Werder.

Met nog maar twee wedstrijden te gaan heeft Bayern een voorsprong van tien punten op nummer twee Borussia Dortmund, dat nog drie duels moet spelen. Der Rekordmeister kan niet meer achterhaald worden. Bayern speelt nog tegen SC Freiburg en VfL Wolfsburg.

Paderborn ging met 1-0 onderuit bij Union Berlin en is officieel gedegradeerd naar de 2. Bundesliga. De achterstand op nummer zeventien Werder Bremen is acht punten. SC Freiburg won thuis met 2-1 van Hertha BSC.