DONE DEAL: Meunier tekent meerjarig contract bij Dortmund

DONE DEAL: Meunier tekent meerjarig contract bij Dortmund

16-06-2020 19:30 Laatste update: 22-06-2020 18:06
40

Thomas Meunier zal volgend seizoen bij Borussia Dortmund aan de slag gaan. Dat meldt nu ook RTBF. Meunier ziet zijn contract bij PSG aflopen en kan dus gratis vertrekken. 

PSG maakte eerder al bekend dat Meunier geen nieuw contract meer gaat krijgen. Binnen elke dagen zou hij al voorgesteld worden bij een andere club. De kans is heel groot dat het om Dortmund gaat. 

Bij Dortmund komt hij met Axel Witsel en Thorgan Hazard nog twee Rode Duivels tegen. Ook Juventus, Inter, Tottenham en Atletico Madrid toonden interesse in de 28-jarige Meunier. Die geeft zelf echter de voorkeur aan een avontuur in de Bundesliga.

De laatste details moeten wel nog afgewerkt worden voor Meunier een contract van vier of vijf seizoenen gaat tekenen. Zo wordt er nog onderhandeld over de overige Champions League-wedstrijden. PSG wil Meunier bij voorkeur nog kunnen inzetten voor die wedstrijden, maar die worden na 30 juni gespeeld. 

Update : Dortmund kan nog niet op beide oren slapen, de concurrentiestrijd voor Meunier is nog springlevend. Volgens The Daily Express wil Jose Mourinho ultiem nog stevig doordrukken voor de Rode Duivel, de Portugees zou ook al een persoonlijk gesprek gehad hebben met Meunier. Het valt nog af te wachten of Mourinho de verdediger op andere gedachten kan brengen.

Update 2: Mourinho lijkt Meunier niet overtuigd te hebben, want de Rode Duivel is nu echt op weg naar Dortmund. Zo meldt Get Football News France dat de onderhandelingen tussen de Duitse club en Meunier tot een laatste stadium is gevorderd. Dortmund bood PSG naar verluidt aan om Meunier nog twee maanden te huren zodat hij in augustus nog kon deelnemen aan de eindfase van de Champions League. Zo ver kwam het uiteindelijk dus niet.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@thomas12meunier a choisi, ce sera le Borussia Dortmund ! ⚡⚡⚡ . @bvb09

Een bericht gedeeld door RTBF Sport (@rtbfsport) op

Update 3: Volgens Bild is de kogel door de kerk. Meunier heeft bij Dortmund een contract voor vier seizoenen getekend. Verwacht wordt dat de Duitsers de Rode Duivel spoedig gaan voorstellen aan het grote publiek. Meunier weigerde vorige week een tijdelijk contract te tekenen bij PSG om alsnog de Champions League af te werken. Hij verlaat de Franse landskampioen transfervrij.