PSG in de problemen: 8 spelers vlak vóór Champions League-hervatting transfervrij

PSG in de problemen: 8 spelers vlak vóór Champions League-hervatting transfervrij

16-06-2020 12:35
8

Paris Saint-Germain zit met een serieus probleem aangaande de hervatting van de Champions League in augustus. Liefst acht selectiespelers - waaronder Thomas Meunier - zijn per 1 juli formeel niet meer in dienst van de Ligue 1-kampioen en zouden dus niet mee kunnen spelen in het seizoenstoetje.

Routiniers Thiago Silva en Edinson Cavani zullen PSG transfervrij verlaten aan het einde van het seizoen, maakte technisch directeur Leonardo onlangs al bekend. De van Sevilla gehuurde doelman Sergio Rico keert terug naar Andalusië en ook Layvin Kurzawa, Tanguy Kouassi, Adil Aouchiche en Eric Maxim Choupo-Moting beschikken naast Meunier over een aflopend contract.

Leonardo kan zijn borst nu natmaken: de directeur wil zijn selectie tot de Champions League-ontknoping bij elkaar houden, maar beseft dat dit niet gemakkelijk zal zijn. "Het is nu juni, maar in feite is het maart", vertelt hij aan Le Journal du Dimanche. "We willen met dezelfde selectie de Champions League hervatten, maar dat zal niet eenvoudig zijn. Als een speler bij ons uit zijn contract loopt en met een andere club heeft afgesproken dat hij daar per 1 juli heen gaat... Wat doen we dan? We zullen grote problemen krijgen, dat is duidelijk. Wij willen de aflopende contracten graag met twee maanden verlengen, maar het is nog maar de vraag of dat juridisch gezien mogelijk is."

PSG plaatste zich op 11 maart voor de kwartfinales van de Champions League door Borussia Dortmund opzij te zetten, maar zal in eigen land niet meer in actie komen: het Ligue 1-seizoen is op last van de overheid voortijdig beëindigd. Het feit dat de Champions League pas ná 1 juli vervolgd wordt, houdt ook andere spelers en clubs bezig: zo wil Timo Werner naar verluidt niet meer voor RB Leipzig uitkomen, met het oog op een transfer naar Chelsea.