'UEFA belegt vergadering om Europees seizoen vast te leggen'

'UEFA belegt vergadering om Europees seizoen vast te leggen'

16-06-2020 07:14
9

Woensdag moet duidelijk worden hoe het restant van het Europese seizoen 2019/2020 én de start van het seizoen 2020/2021 eruit moeten gaan zien. De UEFA belegt woensdag een vergadering en hoopt dan met nieuws naar buiten te komen.

De resterende Champions League- en Europa League-rondes worden in afgeslankte vorm afgewerkt, werd eerder al duidelijk. De Champions League-finale zou eigenlijk in Istanbul gespeeld worden, maar de Final 8 van het toernooi wordt verplaatst naar Lissabon, meldt De Telegraaf dinsdagochtend. De Europa League-eindfase verhuist van het Poolse Gdansk naar de Duitse speelsteden Frankfurt en Düsseldorf.

Europees seizoen 2020/2021
De afwikkeling van het Europese seizoen zal begin en medio augustus plaatsvinden. Aan het einde van diezelfde maand zouden de voorrondes op het nieuwe seizoen alweer moeten beginnen, stelt het Algemeen Dagblad. Ook dan zal er één wedstrijd per ronde gespeeld worden, in plaats van een heen- en terugwedstrijd.

De Belgische invulling van de Europese plekken ligt overigens nog niet honderd procent vast. Nieuwe voorstellen worden tijdens de volgende Algemene Vergadering behandeld. Ook de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp staat nog op de planning.