Bayat doorbreekt stilte na Propere Handen: “Mandela zat ook in de gevangenis”

Bayat doorbreekt stilte na Propere Handen: “Mandela zat ook in de gevangenis”

16-06-2020 09:27
14

Mogi Bayat was een hoofdfiguur in het voetbalschandaal Propere Handen. Tegenover het Franse radioprogramma RMC Sport doorbreekt de makelaar de stilte.

Bayat belde zelf naar de show voor een recht van antwoord nadat hij onder vuur lag voor zijn grote invloed bij FC Nantes. “Men zegt dat ik een donkere kant heb. Maar waarom? Omdat ik in de gevangenis zat? Nelson Mandela heeft ook in de gevangenis gezeten”, citeert Het Laatste Nieuws Bayat.

“Soms zitten daar ook ‘goede mensen’. Jullie vallen me publiekelijk aan, maar weten jullie wel waarom ik vastzat? Ik werd destijds gearresteerd omdat ik verdacht werd van witwaspraktijken en deelname aan een criminele organisatie. Zo’n criminele organisatie heb je al vanaf je met twee personen werkt...”

Schandpaal
Bayat werd aan de schandpaal genageld, maar blijft bij zijn onschuld. “Ik ben beschuldigd van enkele zaken, maar dat betekent niets. Laten we wachten tot het einde van heel dit verhaal. Gelukkig zitten we in een democratie, er bestaat een vermoeden van onschuld.”

Ook in België kreeg Bayat veel kritiek. “Ik ben een makelaar die de afgelopen tien jaar spelers heeft verkocht voor in totaal misschien wel meer dan 80 miljoen euro. Noem je dat het doden van het Belgische voetbal? We hebben het Belgische voetbal net helpen groeien.”