'Hertha met 50 miljoen euro de transfermarkt op, Club Brugge kan 2x incasseren'

'Hertha met 50 miljoen euro de transfermarkt op, Club Brugge kan 2x incasseren'

15-06-2020 12:24
13

Clinton Mata is niet de enige speler van Club Brugge op het lijstje van Hertha BSC. Ook Krépin Diatta wordt door BILD gebombardeerd tot één van de vier 'neue Stars' in Berlijn.

Hertha BSC heeft ondanks de coronacrisis wat te besteden deze zomer. Dat heeft de club te danken aan investeerder Lars Windhorst, die vorig jaar 49,9 procent van de aandelen verwierf en er al ruim 220 miljoen euro in heeft gepompt. Deze zomer gaat Hertha met een transferpotje van 50 miljoen euro de transfermarkt op, meldt BILD.

De sleeping giant heeft meerdere prioriteiten: minimaal een keeper, rechtsback, spits en vleugelaanvaller. Voor de rechtsbackpositie werd Mata in het verleden al in verband gebracht met Hertha. Ook Deyovaisio Zeefuik  van Groningen is voor Hertha nog een optie.

Op de flank staat Diatta hoog op het verlanglijstje. Bij Club Brugge was Diatta het afgelopen seizoen in 34 duels goed voor acht doelpunten en vier assists. Bij de landskampioen heeft de 21-jarige Senegalees nog een contract tot medio 2024.

Gregor Kobel (VfB Stuttgart) zou dan weer de nieuwe keeper van Hertha moeten worden. Als nieuwe spits denkt Hertha aan Wout Weghorst van Wolfsburg. Bij Hertha staan onze landgenoten Dedryck Boyata en Dodi Lukebakio op del loonlijst.