Zomerse buitenkansjes na corona: elftal vol opportuniteiten voor Belgische clubs

Zomerse buitenkansjes na corona: elftal vol opportuniteiten voor Belgische clubs

16-06-2020 08:00 Laatste update: 16-06-2020 08:00
3

De zomer breekt aan. Nu de coronacrisis stilaan helemaal achter de rug is, trekt de transfermolen in het voetbal zich steeds nadrukkelijker op gang. Dat zal voor vele clubs wel met de knip op de geldbuidel (moeten) gebeuren vanwege de financiële impact van de pandemie. De voorbije weken hielp VoetbalPrimeur.be al een handje door een resem interessante, transfervrije en daardoor haalbare opties op te lijsten. Daaruit hebben jullie, lezers, het best mogelijke elftal samengesteld.

Via de antwoorden op de poll hebben jullie per positie de meest aantrekkelijke speler aangeduid. Dat leverde volgend elftal aan transfervrije buitenkansjes op. Royal Antwerp FC mag zich met drie opgenomen (ex-)spelers de officieuze ‘hofleverancier’ noemen, maar of het die eretitel met open armen zal ontvangen, is twijfelachtig. Het betekent voornamelijk dat The Great Old in het tussenseizoen heel wat kwaliteit verloor of dreigt te verliezen. Er ligt met andere woorden werk op de plank in Deurne-Noord.

Verder valt op dat het loont om ook eens over de landsgrenzen heen te gaan piepen. Engeland, Duitsland, Nederland, Turkije, Italië of Griekenland: overal lopen wel oude bekenden rond die een meerwaarde zouden betekenen voor de meerderheid van de JPL-teams. Of al die jongens even haalbaar zijn, is dan weer een ander paar mouwen. Zo gaf Lucas Biglia al aan dat hij liefst van al terugkeert naar zijn vaderland. Bovendien zullen de looneisen van de Argentijn, na een vruchtbare periode aan de top van de Serie A, niet van de poes zijn.

Tot slot nog twee bemerkingen om in rekening te brengen. Middenvelder Boya wordt nu al enkele weken aangekondigd bij KAA Gent. Voorlopig steeg er echter nog altijd geen witte rook op uit de Ghelamco Arena. Op de linksachter kreeg N’Sakala dan weer zijn plaatsje, maar eigenlijk scoorde Alexander Corryn daar de meeste stemmen. Op het moment van het oorspronkelijke artikel was net duidelijk geworden dat onze landgenoot niet langer bij KV Mechelen mocht blijven. Die status bleek niet alleen voor jullie, maar ook voor Cercle Brugge aanlokkelijk. De Vereniging was er als de kippen bij om de linkspoot in te lijven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie