Breaking news

OFFICIEEL: Ryan (ex-Club Brugge) mag tekenen bij zijn droomclub

VP-Rapport van de Belgen: Hazard blinkt als enige uit, Dortmund sputtert

VP-Rapport van de Belgen: Hazard blinkt als enige uit, Dortmund sputtert

Gepubliceerd: maandag 15 juni 2020 om 11:00ma 15-06-2020 om 11:00

Laatste update: maandag 15 juni 2020 om 19:11ma 15-06-2020 om 19:11

Niet alleen de Bundesliga, maar ook La Liga verblijdde dit weekend menig voetbalfan. In tegenstelling tot de Duitse competitie is het in Spanje namelijk wél nog in spanning afwachten wie er met het kampioenschap aan de haal zal gaan. VoetbalPrimeur.be fileert daags nadien de prestaties van de Belgen in zowel de Bundesliga, als de Spaanse Primera Division.

Grote onderscheiding 👨‍🎓

Eden Hazard mocht na een seizoen dat in het teken stond van een hoop blessurelast meteen postvatten in de basis bij Real Madrid. Dat pakte goed uit, want de Koninklijke stond na 37 minuten al met 3-0 voor tegen Eibar. Einde wedstrijd dus en ook Hazard speelde zichzelf naar een weg op het scorebord. Als aangever wel te verstaan, Sergio Ramos moest het geschenk enkel maar met open armen in ontvangst nemen. In Marca werd de kleine dribbelkont omhoog geprezen. "Hij was een opwindend deel van de aanvalslinie", staat er te lezen. Dit smaakt naar meer.

Onderscheiding 👨‍🏫

Nog bij Real Madrid stond onze Duivelse Thibaut Courtois onder de lat. Hij zag op het uur zijn clean sheet in rook opgaan na een afgeweken schot van Pedro Bigas. Het kwam hem in een resem Spaanse kranten op kritiek te staan. Wat de ene als pech zag, was voor de andere een gigantische blunder. Al bij al een spijtig voorval na een overtuigende partij van onze nationale doelman, die uitpakte met een save van wereldformaat.

Voldoening 👨‍💼

Dortmund-Belgen Axel Witsel en Thorgan Hazard konden de sputterende trein niet meteen terug op stoom brengen. Het was wachten tot de extra tijd vooraleer de verlossende treffer viel. Hazard was na de coronastop goed voor twee goals en drie assists, maar viel, net als heel Dortmund, stil de laatste weken. Hij mocht een kwartier voor tijd, en met een kaart op zak, gaan douchen. Witsel was wederom subliem in zijn passing, maar daar bleef het ook bij. Een belangrijke pion in een winnend team, maar als de zege nog in de brand ligt, haal je die er met hem erbij niet makkelijker uit.

Sebastiaan Bornauw stond na twee schorsingsdagen opnieuw in de Keulense verdediging. Hij had geen verhaal bij de twee tegendoelpunten, maar speelde over het algemeen secuur. Ondanks de nederlaag tegen Union Berlin, lijkt Keulen zich te kunnen redden in hun eerste seizoen in de Bundesliga.

Tweede zit 🤷‍♂️

Een geblondeerde Yannick Carrasco zag Atlético Madrid gelijkspelen op bezoek bij Bilbao. Hijzelf bracht weinig zoden aan de dijk. Zo kon hij zelden doorstoten op zijn flank en kwam er amper dreiging uit zijn voeten. Carrasco zal beter voor de dag moeten komen, wil het met Atlético nog een ticket voor de Champions League in de wacht slepen. Voorlopig staat het namelijk pas op de zesde plaats in La Liga.

Koen Casteels kon met Wolfsburg een goede stap zetten richting Europees voetbal in het duel met Freiburg. Het werd maar een muizenstapje na een 2-2-gelijkspel. Casteels had geen verhaal bij de eerste tegentreffer en had een flinke dosis pech bij de 2-2, waarvoor hij nog uitpakte met een knappe save. Een pijnlijke conclusie na zes post-coronaspeeldagen is dat Casteels slechts één clean sheet op zijn naam mag schrijven.

Adnan Januzaj kon de bakens niet verzetten na een invalbeurt van twintig minuten. Real Sociedad bleef op een 1-1-gelijkspel steken tegen Osasuna.

Over de hele lijn gebuisd 🤦‍♂

Dedryck Boyata liep op slag van rust tegen een rode kaart aan. Dit leidde de remonte van Eintracht Frankfurt in, dat op 45 minuten een 1-0 omtoverde tot een 1-4-overwinning. Nog bij Hertha kwam Dodi Lukebakio na enkele teleurstellend prestaties niet van de bank. Het gaat de Hertha-Belgen niet voor de wind na een lange ongeslagen periode.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Welke Belg sprong er voor jou uit dit weekend?

Eden Hazard
73%
Courtois
12%
Witsel
1%
Thorgan Hazard
5%
Bornauw
1%
Carrasco
1%
Casteels
0%
Januzaj
3%
Boyata
3%
(86 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws