'Geen enkele Pro League-club wil tegen Anderlecht of Club Brugge in augustus'

'Geen enkele Pro League-club wil tegen Anderlecht of Club Brugge in augustus'

15-06-2020 08:00
24

Alle Pro League-clubs mochten een top-drie geven van clubs waar ze in de maand augustus – gezien het verbod op massa-evenementen en dus mogelijk zonder of met een beperkt aantal publiek – zeker niet willen tegen spelen. Opvallend: alle clubs zetten Club Brugge en RSC Anderlecht op dat lijstje.

Kalendermanager Nils Van Brantegem geeft echter aan dat hij niet voor iedereen goed kan doen. Zo moeten Club Brugge en Anderlecht in augustus eveneens twee uitwedstrijd afwerken. "Er gaan dus al zeker vier clubs ongelukkig zijn", zegt Van Brantegem in gesprek met Het Nieuwsblad.

Club Brugge en Anderlecht brengen altijd veel volk op de been, waardoor niemand uiteraard die extra inkomsten wil mislopen. "De universiteit heeft voor mij berekend dat er in totaal zo'n zeven teams ongelukkig zullen zijn. Maar: we houden sowieso rekening met twee van de drie voorkeuren."

Zelfs topwedstrijden in augustus
Anderlecht en Club Brugge kozen op hun beurt ook voor elkaar en voor grote clubs als Standard en Antwerp FC. "De kans lijkt onbestaande dat we in de eerste vier speeldagen géén topwedstrijd zullen hebben. Dat lukt gewoon niet."

Zo moet Van Brantegem naar eigen zeggen met veel zaken en evenementen rekening houden bij de samenstelling van de kalender. "Er zijn zoveel parameters - de Europese voorrondes die pas begin oktober aflopen, of bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen op zondag 18 oktober - die de kalender dit keer extra complex maken."