De Reiger is weer in Brussel, Frutos met mondmasker en Anderlecht-tenue gespot

De Reiger is weer in Brussel, Frutos met mondmasker en Anderlecht-tenue gespot

15-06-2020 07:00 Laatste update: 12:34
42

RSC Anderlecht staat op het punt om Nicolas Frutos (39) terug naar het Astridpark te halen. De Argentijnse oud-speler én publiekslieveling kan Frank Vercauteren bijstaan als assistent-trainer. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Dat zou meteen de derde passage zijn van Frutos in Anderlecht. Tussen 2005 en 2010 was de Argentijn actief als aanvaller bij paars-wit, maar door aanhoudend blessureleed moest Frutos zijn carrière als spelers op 29-jarige leeftijd vaarwel zeggen. In 2017 werd hij even trainer-ad interim, maar nadien koos Anderlecht voor Hein Vanhaezebrouck.

Ondanks het feit dat Frutos toen serieus teleurgesteld was, lijkt een terugkeer nu in de maak. Tot zondagavond laat verliepen de gesprekken tussen hem en Anderlecht in een constructieve sfeer. Indien er een akkoord komt, dan wordt Frutos een assistent van Vercauteren. Samen met Jonas De Roeck zal hij de T1 bijstaan.

Vercauteren werkte nog met Frutos toen die nog speler was, maar het vooral Vincent Kompany was gecharmeerd door de Argentijn. Zo volgde Frutos de afgelopen maanden een stage op Neerpede, iets waarmee hij indruk maakte op 'Vince The Prince'.

Update: RSC Anderlecht heeft de terugkeer van Frutos nog niet officieel aangekondigd, maar het is duidelijk dat de Argentijn terug gaat werken voor zijn grote Belgische liefde. Maandag werd de Reiger door Eleven Sports gespot in Neerpede op het oefencomplex van Anderlecht.