Real-Belgen zetten Eibar opzij, Hazard schittert met assist

14-06-2020 21:30
6

Real Madrid heeft gedaan wat het moest doen in de Primera División-titelrace met FC Barcelona. Eén dag nadat FC Barcelona Real Mallocra opzij zette, maakte De Koninklijke nog voor rust het verschil tegen Eibar. Eden Hazard liet zijn klasse zien, en deelde een assist uit.

De ploeg van Zinedine Zidane moest vanwege bouwwerkzaamheden in het Estadio Santiago Bernabéu uitwijken naar het Estadio Alfredo Di Stefano, normaal gesproken de trainingsaccommodatie van Real Madrid. De verandering van decor deerde de Madrilenen echter niet: nog voor rust stond er een 3-0 stand op de borden. Toni Kroos plaatste de bal met veel gevoel in de kruising, Sergio Ramos bekroonde - op assist van een onzelfzuchtige Hazard - een imponerende rush vanaf eigen helft met een intikker en Marcelo schoot een de bal na een aanvankelijk afgeslagen aanval in de verre hoek.

In de blessuretijd van de eerste helft leek het zelfs nog 4-0 te worden, maar doelman Marko Dmitrovic stopte de inzet van Rodrygo met moeite. Na de pauze deed Real Madrid het aanmerkelijk rustiger aan. Eibar drong aan, kreeg een aantal kansen en had na een uur spelen ook zijn doelpuntje te pakken: vlak nadat Sergi Enrich de lat raakte, liet Thibaut Courtois een door Pedro Bigas aangeraakt schot glippen.

Real Madrid moest bij de les blijven en kwam nog één keer goed weg, toen Courtois een inzet van Pedro Leon tegenhield. De thuisploeg kwam echter niet meer serieus in de problemen, hoewel het niet overhield in de tweede helft. De achterstand op aartsrivaal en koploper FC Barcelona bedraagt nu weer twee punten. Donderdag wacht de volgende opdracht, thuis tegen Valencia: drie dagen later volgt de pittige uitwedstrijd tegen nummer vier Real Sociedad.