Bayer Leverkusen vergeet goede zaken te doen en speelt gelijk tegen Schalke

14-06-2020 20:05
1

Bayer Leverkusen heeft zondagavond slechts een kleine stap richting een Champions League-ticket weten te zetten. Het dolende Schalke 04 hield de ploeg van Peter Bosz op een gelijkspel: 1-1.

Omdat Borussia Mönchengladbach zaterdag verloor van koploper Bayern München, kon Leverkusen goede zaken doen in de strijd om een Champions League-ticket. Dat gebeurde echter niet. Na een matige eerste helft, waarin Bosz zich zichtbaar boos maakte over het spel van zijn ploeg, kwam Leverkusen kort na rust op achterstand.

Leverkusen-verdediger Edmon Tapsoba kreeg de bal ongelukkig tegen zijn arm in het strafschopgebied en na inmenging van de VAR ging de bal op de stip. Daniel Caligiuri schoot de omstreden strafschop binnen: 1-0. Bosz greep vervolgens in, wisselde Daley Sinkgraven en Kevin Volland voor Nadiem Amiri en Kai Havertz en zag niet veel later hoe zijn ploeg de gelijkmaker produceerde. Schalke-verdediger Juan Miranda werkte een voorzet van Wendell achter zijn eigen doelman: 1-1.

Schalke kon daardoor wéér geen zege boeken in de Bundesliga. De laatste overwinning dateert van januari. In de slotfase rook Leverkusen bloed, maar de winnende treffer viel niet meer. De ploeg van Bosz is nu de nummer vier van de Bundesliga, met één punt meer dan Gladbach. Dat betekent aan het einde van de rit Champions League-kwalificatie.

Benito Raman speelde niet mee, onze landgenoot stond met een blessure aan de kant.