Dit was niet enkel een droom voor Mertens, maar ook voor de fans

"Dit was niet enkel een droom voor Mertens, maar ook voor de fans"

14-06-2020 18:30
1

Dries Mertens heeft het clubrecord binnen bij Napoli. Hij heeft daar nu 122 goals, eentje meer dan Marek Hamsik. Pasquale Giacometti van fansite Spezia Napoli weet dat dit historisch is. 

"Elke Napoli-fan is blij dat Mertens nu het record heeft", aldus Giacometti bij Het Nieuwsblad. "Hij zal niet alleen als topschutter in de hall of fame van onze club komen, maar ook door de manier waarop hij zichzelf integreerde in de stad en deel ging uitmaken van de Napolitanen. De stad en de supporters zijn gek op hem. En de liefde is ook wederzijds."

Mertens zal nu voor eeuwig in de geschiedenisboeken staan. "Hij had afgelopen zomer of zelfs in januari kunnen vertrekken, maar hij wilde absoluut blijven om geschiedenis te schrijven bij Napoli. Dit was niet alleen een droom voor hem, maar ook voor de fans."

Mertens is duidelijk heel populair in Napels. "Zowat iedereen in de stad noemt hem intussen liefkozend Ciro. Dat is een typische naam voor mensen uit Napoli. Die bijnaam dateert van een paar jaar geleden, toen bekendraakte dat Mertens soms de stad inging om te gaan bowlen. Opdat niet iedereen meteen in de gaten zou hebben dat hij er was, gaf de bowlingmanager dan Ciro in plaats van Dries in op het scorebord. Zodra dat bekend werd, begon iedereen hem Ciro te noemen."