Leko over hereniging met Refaelov; Niemand wil liever winnen dan de trainer

Leko over hereniging met Refaelov; "Niemand wil liever winnen dan de trainer"

14-06-2020 16:51
6

Ivan Leko werd enkele weken terug aangesteld als opvolger van Laszlo Bölöni bij Royal Antwerp FC. De 42-jarige Kroaat zal op de Bosuil opnieuw moeten samen werken met Lior Refaelov. Tijdens hun gezamelijke periode bij Club Brugge waren er enkele strubbelingen, maar daar heeft Leko een verklaring voor.

"Toen ik bij Club kwam, speelde Rafa de eerste drie wedstrijden van het seizoen. We speelden Europees 3-3 tegen Basaksehir, we wonnen met 0-4 in Lokeren en met 3-1 tegen Eupen - Rafa was drie keer bij de uitblinkers", vertelde Leko tijdens een gesprek met Het Laatste Nieuws. "We maakten tien goals - fantastisch. Maar we kregen óók doelpunten tegen én er was geen balans in de ploeg."

"De vraag was niet of Refaelov goed of slecht was. Nakamba en Clasie, bijvoorbeeld, zijn betere voetballers dan Mats Rits. Maar om samen met Vanaken en Vormer te spelen, is Rits beter. Weet je waar ik niet in geloof? In die verhaaltjes dat de trainer een speler niet graag heeft. Wie heeft wie niet graag? Want er is niémand die liever wil winnen dan die trainer. Niet één supporter wil liever winnen dan de coach."

"Maar kijk: als ik mijn elf beste spelers zou mogen opstellen, dan zou dat zijn met vier wingers, drie spitsen en twee nummers tien. Daar kan je geen ploeg mee maken. Juist of niet? Ik ben weliswaar zeer nostalgisch en romantisch, maar op het eind wil ik winnen", besloot Leko.