Preud'homme bleef bij Club Brugge dankzij zijn kinderen: Geniet nu toch eens

Preud'homme bleef bij Club Brugge dankzij zijn kinderen: "Geniet nu toch eens"

14-06-2020 15:15
12

Michel Preud'homme heeft afgelopen week een punt gezet achter zijn loopbaan als trainer. De 61-jarige ex-Rode Duivel boekte veel successen als trainer, met prijzen bij onder meer Standard, AA Gent en Club Brugge. Lang genoot Preud'homme niet van het succes. Meestal was hij meteen weer weg. Alleen bij Club bleef hij nog één jaartje, maar dat was vooral aan zijn kinderen te danken.

"Dat was mede door mij en mijn zus", vertelde zoon Guilian Preud'homme tijdens een gesprek met Sporza. "Wij hadden gezegd: geniet nu toch eens van je eigen werk. Geniet van de Champions League. Dat werd dan jammer genoeg een dramatische campagne."

Preud'homme maakte tijdens zijn trainerscarrière soms verrassende keuzes. Dat was niet altijd even gemakkelijk voor zijn kinderen. "Het moeilijkste voor ons was zijn vertrek naar Al Shabab in het Midden-Oosten na Twente. Dat hadden we niet zien aankomen. Alles zat goed in Twente. Hij had een goed seizoen gehad en wij waren daar gelukkig, maar plots ging hij weg, ook van ons."

"Ik was toen 18 en mijn zus 16. Zij heeft daar haar toekomstige man leren kennen en ik heb er ook nog goeie vrienden. We zijn er een beetje Nederlanders geworden. Hij heeft ook nooit verstopt dat dat deels een financiële keuze was. Er zijn nog zo'n aanbiedingen geweest, maar alleen in Al Shabab zat er ook een sportief project bij", beslot Guilian.