'Man United vindt eindelijk opvolger voor Lukaku ... en kan Lukaku daarmee helpen'

'Man United vindt eindelijk opvolger voor Lukaku ... en kan Lukaku daarmee helpen'

14-06-2020 11:10
1

Manchester United gaat met een jaar vertraging dan toch een vervanger aantrekken voor Romelu Lukaku. Vorige zomer, toen de Rode Duivel het Engelse voetbal inruilde voor Internazionale, vond Ole Gunnar Solskjaer dat niet meteen noodzakelijk. Nu heeft hij Ciro Immobile op het oog.

De Italiaanse goalgetter van Lazio moet het hiaat opvullen in de huidige kern van Man United. Solskjaer heeft met onder meer Anthony Martial en Marcus Rashford wel enkele gevaarlijke heerschappen rondlopen in de voorhoede, maar een echte diepe spits à la Lukaku is geen van beiden. Immobile is dat wél. Dat bewijst de sluipschutter meer dan ooit: met 27 doelpunten uit 26 duels is de Lazio-man topschutter in de Serie A.

En dus kan Man United onbewust ... Lukaku een handje helpen. Als Immobile op het aanbod ingaat, ziet onze landgenoot namelijk een belangrijke concurrent vertrekken in de topschuttersstrijd. Lukaku zit momenteel aan zeventien treffers. Naast Immobile doet enkel Cristiano Ronaldo (Juventus, 21 stuks) nog beter.

Immobile zelf zou alvast gecharmeerd zijn door de interesse vanuit Manchester. Eerder probeerde de Engelse grootmacht Lukaku al te doen vergeten met de winterse komst van Odion Ighalo, maar die kon (nog) niet helemaal overtuigen op Old Trafford.