'Tien jaar na vorige doortocht staat Théréau op punt terug te keren naar België'

'Tien jaar na vorige doortocht staat Théréau op punt terug te keren naar België'

14-06-2020 10:17 Laatste update: 10:37
5

Cyril Théréau staat voor een terugkeer in het Belgische voetbal. Union Saint-Gilloise, waar Felice Mazzu sinds kort de plak zwaait, wil de Franse aanvaller er graag bij. Tien jaar geleden vertrok die uit de Jupiler Pro League.

Afgelopen winter had Union al een oogje laten vallen op Théréau, die bij Fiorentina al een tijdje overbodig is. Aangezien de Fransman destijds nog een contract van een half jaar had, ging een transfer toen niet door. Binnen een halve maand is de aanvaller een vrij man. Daar hoopt Union van te profiteren. Er zouden alvast gesprekken zijn opgestart over een contract van één jaar, meldt Tuttomercatoweb.

Hoewel het 'slechts' om Eerste Klasse B gaat, zou een terugkeer van Théréau wel opvallend zijn. In 2006 streek onze zuiderbuur neer in ons voetbal. Bij Sporting Charleroi ontpopte hij zich tot een gevaarlijk heerschap in de zestien, al kon hij die reputatie niet waarmaken in een korte periode bij RSC Anderlecht. In 2010, exact tien jaar geleden dus, ruilde Théréau de JPL in voor de Serie A.

Enkele goede jaren bij Chievo leverden een transfer op naar subtopper Udinese. Daar presteerde Théréau op zijn best: drie seizoenen op rij maakt hij er meer dan tien competitietreffers. Fiorentina nam hem over, maar in Firenze begonnen de jaren stilaan te wegen. Op zijn 37e (!) voelt Théréau zich blijkbaar wel nog goed genoeg voor 1B.