Pijnlijke persoonsverwisseling: Danjuma aangehouden voor poging tot moord

Pijnlijke persoonsverwisseling: Danjuma aangehouden voor poging tot moord

14-06-2020 08:45
15

Een zeer vervelende ervaring voor Arnaut Danjuma Groeneveld. De 23-jarige aanvaller van Bournemouth werd aangehouden op verdenking van poging tot moord. Er bleek echter sprake te zijn van een persoonsverwisseling.

De tweevoudig Oranje-international liep op 16 maart door de stad, toen hij de schrik van zijn leven kreeg. "Plotseling stopte een politieauto en twee agenten stapten uit. Ze zeiden: Plaats je handen op het dak van de auto. Ik vroeg: Wat heb ik gedaan? Maar ze schreeuwden dat ik mijn mond moest houden", steekt Danjuma van wal in gesprek met The Sun.

"Ik plaatste mijn handen op het dak van de auto en vroeg nogmaals wat ik misdaan had. Ze antwoordden dat ze op assistentie aan het wachten waren", vervolgt de buitenspeler. "Het was beschamend. Mensen liepen langs en maakten foto's. Ik werd boos en zei wat dingen die ik niet had moeten zeggen. Maar ik was zó gefrustreerd. En uiteindelijk zeiden de agenten: Je bent niet degene die we zoeken, je mag gaan."

De agenten waren op zoek naar een man die een ander persoon had neergestoken. Excuses voor de fout bleven echter uit voor Danjuma, die geen aangifte heeft gedaan. De Nederlandse aanvaller is bezig aan zijn eerste seizoen bij Bournemouth, dat hem overnam van Club Brugge. Door blessureleed kwam hij pas negen keer in actie in de Premier League.