'Antwerp haalde Butez weg bij Moeskroen voor bijzonder lage som'

'Antwerp haalde Butez weg bij Moeskroen voor bijzonder lage som'

14-06-2020 12:21
8

Antwerp FC kondigde vrijdag de komst van Jean Butez aan. De Fransman moet Sinan Bolat doen vergeten bij The Great Old. Een fikse transfersom lijkt hij Antwerp alvast niet gekost te hebben.

Butez stond in het verleden nog op het verlanglijstje van onder andere Club Brugge, Standard, Anderlecht en KAA Gent. Moeskroen vroeg toen maar liefst vijf miljoen euro voor de Franse doelman, waarvan het de helft aan Lille OSC moest geven. Nu zou die vraagprijs beduidend lager gelegen hebben. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

Moeskroen staat namelijk op het punt om weer door Lille overgenomen te worden. Daarnaast had Butez nog maar een contract voor één seizoen. Antwerp kon daar uiteindelijk van profiteren.

Antwerp begon met een startbod van één miljoen euro op Butez, dat uiteindelijk werd opgetrokken naar 1,3 miljoen euro. Dat vond Moeskroen nog niet genoeg, maar na wat meer onderhandelen werd er voor een iets hogere som toch een akkoord gevonden. De uiteindelijke som ligt wel lager dan de oorspronkelijke vraagprijs van vijf miljoen euro.