'Chelsea krijgt boost in jacht op Chilwell, die zelf aanstuurt op zomers vertrek'

'Chelsea krijgt boost in jacht op Chilwell, die zelf aanstuurt op zomers vertrek'

13-06-2020 12:51

Chelsea heeft een welkome opsteker gekregen in de jacht op Ben Chilwell. Leicester City ziet zich mogelijk genoodzaakt om de vraagprijs te laten zakken, nu de 23-jarige linksback zelf ook aanstuurt op een transfer naar Stamford Bridge, meldt The Standard.

In navolging van Sky Sports schrijft ook de Britse krant dat Chelsea door wil pakken voor Chilwell, nu de komst van Timo Werner nagenoeg in kannen en kruiken is. Leicester zat echter hoog in de boom voor de Engelsman, die aanvankelijk net als Harry Maguire zo'n 87 miljoen zou moeten opleveren. Volgens The Standard staan de zaken er nu echter iets anders voor.

Chilwell heeft aangegeven dat hij naar Londen wil vertrekken, terwijl ook de coronacrisis een impact heeft op de transfermarkt. The Foxes accepteren daardoor vermoedelijk ook een bedrag dat dichter in de buurt komt van de 55 miljoen die Chelsea in gedachten heeft. Hoewel de onderhandelingspositie nog sterk is door een contract tot medio 2024, zoekt Leicester inmiddels al wel naar een opvolger.

Alternatieven in beeld
Mochten Chelsea en Leicester er toch niet uitkomen, dan is Ajax-back Nicolás Tagliafico of Alex Telles van FC Porto het belangrijkste alternatief. Ook The Standard benadrukt evenwel dat Roman Abramovich de buidel wil trekken om een gooi te kunnen doen naar de Premier League-titel.