Hazard wil tweede kans met beide handen grijpen: 'Hij traint als een vliegtuig'

Hazard wil tweede kans met beide handen grijpen: 'Hij traint als een vliegtuig'

13-06-2020 10:00
3

Nu de Primera Division zich weer op gang heeft getrokken, zijn veel ogen gericht op de rol van de herstelde Eden Hazard bij Real Madrid. Kan de Rode Duivel De Koninklijke nog voorbij FC Barcelona richting landstitel loodsen? De coronapauze kwam voor hem alvast als een geschenk uit de hemel.

In de Spaanse pers kijkt men reikhalzend uit naar het wederoptreden van Hazard. Het is deze zaterdag exact een jaar geleden dat de dribbelaar werd voorgesteld als de nieuwe superster van Real. Door overgewicht en blessureleed waren zijn eerste maanden in Madrileense dienst echter om snel te vergeten. "Hazard krijgt onverhoopt een tweede kans", omschrijft Marc Degryse het in Het Laatste Nieuws. "'Corona' is voor hem een geluk bij een ongeluk geweest."

En dus zijn de verwachtingen in Spanje weer hoog, zeer hoog. Het Laatste Nieuws benoemt Hazard dan ook tot 'het jongetje op wie niemand kwaad kan zijn'. 'Hij heeft omzeggens nog geen deuk in een pakje boter getrapt, dit seizoen, en tóch ging het de voorbije week in de Madrileense kranten weer alléén maar over Hazard, die - volgens de getuigenis van Alvaro Arbeloa, ex-Real Madrid en momenteel jeugdcoach in de club - traint "como un avión", als een vliegtuig', schrijft de krant.

'Zelden heeft een buitenlandse topvoetballer in Real Madrid van zóveel krediet kunnen genieten. Sinds de wedstrijd tegen PSG (waar hij uitviel, nvdr.) heeft Eden Hazard zowat twee uur gevoetbald', beseft HLN. 'En toch ligt alle titelhoop van Real Madrid vanaf morgenavond 19.30u op zijn schouders. Dit keer leefde hij minutieus toe naar de hervatting van La Liga. Geen koekje of snoepje aangeraakt.'