Real Madrid zette streep door transfer na WK-fout: 'Alles was rond'

Real Madrid zette streep door transfer na WK-fout: 'Alles was rond'

Gepubliceerd: zaterdag 13 juni 2020 om 09:36za 13-06-2020 om 09:36

Laatste update: zaterdag 13 juni 2020 om 09:49za 13-06-2020 om 09:49

Felipe Melo was in de zomer van 2010 dicht bij een toptransfer naar Real Madrid, maar die ging na een smerige overtreding op Arjen Robben niet door. De Braziliaan kreeg tijdens het duel met Oranje in de kwartfinale van het WK een directe rode kaart.

Melo stapte op het been van Robben en dat kwam hem om meerdere redenen duur te staan. "Ik had voor Real Madrid kunnen tekenen. Mijn zaakwaarnemer vertelde dat tijdens het WK", zegt de middenvelder tegen AS. "Maar toen kwam die kwartfinale… Door mijn rode kaart ging de transfer naar Real niet door."

"We waren er destijds al helemaal uit, alles was rond", vervolgt Melo over het mislopen van zijn overstap naar de Spaanse grootmacht. "Maar goed, het is gebeurd en daar kan ik niets meer aan doen. Ik bleef bij Juventus en ging vervolgens naar Galatasaray. Daar werd ik de beste Braziliaan in het Turkse voetbal met acht prijzen in vier jaar. Dat is ongelooflijk. Zou ik bij Real Madrid geschiedenis hebben kunnen schrijven? Ja, maar daar zou ik vermoedelijk nooit zo vereerd worden."

De 36-jarige routinier is inmiddels actief voor Palmeiras in zijn thuisland. Juventus-captain Giorgio Chiellini uitte onlangs nog stevige kritiek: "Felipe Melo was echt het slechtste van het slechtste."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws