Einde van Bayern-tijdperk: iconische clubarts zwaait na ruim 40 (!) jaar af

Einde van Bayern-tijdperk: iconische clubarts zwaait na ruim 40 (!) jaar af

12-06-2020 21:45
1

Het einde van een Bayern München-tijdperk is aangebroken. De 77-jarige clubdokter Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt neemt na ruim veertig jaar (!) afscheid van Der Rekordmeister.

Müller-Wohlfahrt was van 1977 tot 2015 al werkzaam bij Bayern en vertrok toen na een conflict met toenmalig trainer Pep Guardiola. Twee jaar later keerde hij weer terug, nu is het tijd om definitief afscheid te nemen. "Ik kijk met veel voldoening terug op de veertig jaar die ik voor Bayern heb gewerkt. De ervaringen die we hebben opgedaan, de successen die we samen gevierd hebben en de mensen die ik ontmoet heb, ze hebben mij allemaal gevormd. Ik wens Bayern het beste voor de toekomst", reageert de clubheld.

Oud-speler en huidig voorzitter Karl-Heinz Rummenigge kan Müller-Wohlfahrt niet genoeg bedanken. "Mull heeft tijdens de afgelopen decennia waanzinnig werk afgeleverd en een geheel nieuwe standaard in zijn vakgebied neergezet. Al onze successen van de voorbije veertig jaar dragen zijn naam", laat hij weten. "Van Franz Beckenbauer en Gerd Müller tot Klaus Augenthaler, Bastian Schweinsteiger Thomas Müller en Robert Lewandowski: al onze spelersgeneraties zijn hem veel dank verschuldigd."