Grote pauze voor Rode Duivels: “De stress komt volgend jaar wel terug”

Grote pauze voor Rode Duivels: “De stress komt volgend jaar wel terug”

12-06-2020 19:18
1

Het EK zou vandaag van start zijn gegaan. Woordvoerder van de KBVB laat zich tegenover Sporza uit over de situatie bij de Rode Duivels. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar het leven na corona.

Van Loock staat dicht bij de Rode Duivels om campagnes op poten te zetten."Er is in deze periode vrij veel contact met hen, want er zijn veel andere acties en campagnes om mensen te steunen en om hen te laten omgaan met corona."

"Al moeten we ook spaarzaam omgaan met die contacten. De Rode Duivels hebben ook hun eigen kanalen en hun eigen merken. Ook de bondscoach heeft erg veel gedaan en was de voorbije periode zeer beschikbaar voor de media."

Het Europees Kampioenschap is een jaar uitgesteld. "Dan kun je tijdig aan de planning beginnen, maar corona was er toch vrij snel. Dan ben je ook meteen verlost van de stress, maar die komt volgend jaar wel terug."

"Onze spelers zitten bij de allergrootste clubs, die op en top professioneel werken. Dan verwachten ze - en dat is volkomen terecht - dat ook bij de nationale ploeg alles tot in de puntjes geregeld is”, aldus Van Loock.