Vrancken wilde Swinkels niet laten gaan bij KV Mechelen: Was grote meerwaarde

Vrancken wilde Swinkels niet laten gaan bij KV Mechelen: "Was grote meerwaarde"

12-06-2020 18:20 Laatste update: 18:21
7

KV Mechelen nam onlang afscheid van Arjan Swinkels. Het contract van de veteraan werd niet verlengd. Dat zag ook trainer Wouter Vrancken gebeuren, die liever doorging met de Nederlander.

De trainer van KV Mechelen had het bestuur namelijk aangeraden om hem wel een contractverlenging aan te bieden. "Hij was een grote meerwaarde voor ons, op en naast het veld. Daarom vind ik het jammer dat het zo gelopen is", klinkt het in Gazet van Antwerpen.

"Ik heb mijn zegje wel gedaan maar ik ben natuurlijk niet degene die zijn loon moet betalen. In een beslissingsproces is het belangrijk dat iedereen overtuigd is. Mijn mening is vaak wel richtinggevend, maar ze is niet altijd definitief", vertelt Vrancken.

De trainer verwacht nu wel evenwaardige (of betere) vervangers. "Als je spelers laat gaan, dan moet het toch de bedoeling zijn om ze te vervangen door spelers met meer kwaliteit. Er liggen profielen op tafel en daar zijn verscheidene mooie namen bij. Meer dan naar namen kijk ik naar hun kwaliteiten. Zo vind ik de persoonlijkheid van een speler enorm belangrijk", aldus Vrancken.