Deschacht begrijpt Anderlecht: Hopelijk kunnen we Najar zien schitteren

Deschacht begrijpt Anderlecht: "Hopelijk kunnen we Najar zien schitteren"

Gepubliceerd: vrijdag 12 juni 2020 om 16:21vr 12-06-2020 om 16:21

Anderlecht ziet Andy Najar richting de Verenigde Staten trekken. Na acht seizoenen voor paars-wit uitgekomen te zijn trekt de Hondurees naar Los Angeles FC. Olivier Deschacht blikt terug op de samenwerking met zijn ex-ploegmaat.

"Andy was een ambetant manneke. Voor de linksback van de tegenstander dan toch", lacht Deschacht bij Het Nieuwsblad. "Als rechtsbuiten was hij voortdurend in beweging. Hij kon blijven lopen, werd precies nooit moe", klinkt het.

"Op training had ik er zelf ook last mee. Want als ik dan eens oprukte, verdedigde hij altijd mee. Vandaar ook dat ze hem nadien stap voor stap zijn beginnen omscholen tot rechtsback. Hij had een goeie center en stond defensief echt zijn mannetje, dus dat was geen enkel probleem", aldus Deschacht.

De Hondurees kende echter een pak blessures bij Anderlecht. "Ondanks al die blessures bleef hij positief. Maar we hebben nooit zijn volledige potentieel kunnen zien, en dat is zo jammer. Iedereen geloofde in hem, niet voor niks werd zijn contract tweemaal verlengd. Maar op bepaalde momenten leek hij vergeten, dan kwam hij weer boven water, en dan viel hij weer uit. Zo krijg je geen constante in je prestaties", klinkt het.

Leven in LA
Najar is nog steeds maar 27, maar Deschacht weet wel dat Najar het anders zal moeten aanpakken. "Misschien moet hij het in de trainingen gaan zoeken. Daar geeft hij zich ook altijd volle bak. Misschien moet hij het ietsje rustiger aan doen. Maar hij kent zijn eigen lichaam natuurlijk het best."

Dat hij geen contract kreeg, begrijpt Najar wel. "Het is logisch dat Anderlecht niet meer met hem verdergaat, maar ik hoop dat we hem toch nog kunnen zien schitteren. En dat ik hem ooit nog eens tegenkom. Dan krijgt hij zeker een knuffel", besluit Najar.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws